Montage

De montage van de bead-lock is zeer eenvoudig.
Hier leggen we uit wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan om de bead-lock te monteren.

Benodigdheden

Bead-lock
Spiraalboor 10.8mm
Binnenband
Tubeless ventiel
Velg
Band
Bandenapparaat

 

Stap 1

Begin met het boren van het extra gat in de velg. Dit moet een gat zijn van 10.8mm. Hier komt het ventiel van de binnenband door. Zie foto 4.1 voor waar je het gat het beste kunt boren. Je dient rekening te houden met het luchtflapje en ruimte voor de binnenband om goed af te dichten. Daarom moet er minimaal 12 cm zitten tussen het originele (tubelessventiel) gat en het nog te boren gat. Vergeet niet om scherpe randen van het gat te verwijderen met een vijl of souverijnboor.

Stap 2

Trek een nieuw tubeless ventiel in het originele gat in de velg.

Stap 3

Klem de velg in op het bandenapparaat.

Stap 4

Draai nu de binnenste wang van de buitenband om de velgrand heen.

Stap 5

Stop de bead-lock met de onderste rand over de velg in de buitenband, zorg dat het kanaalflapje aan de bovenkant komt te zitten

Stap 6

Doe de binnenband om de velg heen in de crossbanden.com bead-lock, trek het ventiel door het zojuist geboorde gat en borg deze zodat hij niet terug schiet.

Stap 7

Nu moet de 2e rand van de crossbanden.com bead-lock over de velgrand heen. Zorg dat het kanaalflapje bij het tubeless ventiel zit en dat de binnenband niet buiten de bead-lock uitkomt.

Stap 8

Duw het kanaalflapje van de bead-lock tussen de binnenband en de velg door, zodat deze over het tubeless ventiel komt te zitten.

Stap 9

Nu kan de buitenste wang van de buitenband ook over de velgrand gedraaid worden.

Stap 10

Zet de binnenband in de bead-lock op druk, hierdoor worden de wangen van de buitenband tegen de velgrand gedrukt, en ligt de band goed op velg. De binnenband mag op 3,5 bar gezet worden. Zorg dat het ventiel van de binnenband goed strak in het geboorde gat getrokken zit, doordat deze strak zit dicht het systeem af.

Stap 11

Zet nu de lagedruk kamer van de band op druk, Deze kunt u op elke gewenste druk zetten (maar nooit hoger dan de druk in de bead-lock).